Poginuo reper Dalibor Andonov Gru

Srpski reper Dalibor Andonov, poznatiji pod umetničkim imenom Gru, poginuo je danas kod Nautičkog kluba „Zemun“, nakon što je paraglajdingom upao u vodu.

Kako prenosi list „Blic“, on je poginuo oko 15.20 časova, a iz vode su ga izvukli prijatelji.

Pozvana je Hitna pomoć, a lekar je konstatovao smrt.

Među prvim rep muzičarima u Srbiji

Dalibor Andonov je rođen u Dimitrovgradu 8. marta 1973. godine. U Beogradu je završio Srednju mašinsku školu, i studirao na Višoj poslovnoj školi.

Muzikom je počeo da se bavi odmah nakon srednje škole. Neko je vreme trenirao vaterpolo, a poslednjih godina voleo je da skija i igra košarku.

Nakon što je 1995. godine izdao jedan od prvih rep album u Srbiji, pod nazivom „Da li imaš pravo“, Gru je 1996. izdao komercijalno najuspešniji rep album u Srbiji ikada „Gru2“, postavši predvodnik stare škole domaće repa koju su činili C-Ya, Who Is The Best, Rhytm Attack, Monteniggers.

Na njemu su se našli veliki hitovi „5-ak“, „Biću tu“, „Srce“ i emotivna pesma „Dosta mi je svega“, a sam album je uspostavio dobar balans između komercijalnog i andergraund repa.

Godine 2010. godine sa popularnim članom grupe Bad Copy Ajs Nigrutinom snimio je spot za povratničku pesmu „I dalje me žele“.

Povodom 20 godina od izlaska jednog od svojih najvećih hitova – pesme „Biću tu“, Gru je 2015. godine, sa reperom Gazda Pajom, kao i nekima od aktera originalnog „kontroverznog“ spota iz 1995. (Ivanom Stamenković Sindi i Igorom Lazićem Nigorom) snimio spot za remiks te pesme, pod naslovom „Biću tu / 20 godina kasnije“.

Poslednji album The Ultimate Collection izdao je 2009. godine, posle čega i nekoliko singlova.

Radio je i kao di-džej. Sarađivao je sa brojnim muzičarima među kojima su Ajs Nigrutin, Tijana Dapčević, „Del arno bend“, Marčelo, „Bajaga i instruktori“, „Montenigers“, Vasil Hadžimanov.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dalibor andonovgru
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Matorac

    Grešna mi duša, nikad nisam čuo za njega dok nije poginuo. Posle sam pustio nekoliko njegovih pesama da vidim o čemu se radi. Čik da neko odsvira vokal neke od njih a da se prepozna koja je.

  • suvozemac

    Stara izreka kaze: ko te tera da letis, kad nemas krila? Nisi ptic! Ali zao mi je coveka.