Potraga za taksistom koji je pregazio psa i pobegao (foto)

Jutarnja šetnja Igora Savića sa psom pretvorila se juče u moru kada je, kako navodi, bahati taksista pregazio njegovog ljubimca, dodao gas i gledavši ih u retrovizoru – pobegao.

Prema Savićevim rečima, on je sa svojim psom, belom ženkom patuljastog šnaucera, koja je, kako tvrdi, trenirana da ide bez povoca, juče oko deset časova prelazio na pešačkom prelazu u Prizrenskoj ulici. – To je mali prelaz i nema semafor, ali tuda obično jurcaju automobili – objašnjava Igor Savić. Zato uvek pazimo i sačekamo pre prelaska. Međutim, taj taksista se stvorio iznenada. Ja sam ustuknuo i viknuo psu da stane, ali samo me je pogledala i podletela pod točkove. On je gazio pet do deset metara, usporavajući. Dok sam je uzimao u naručje, taksista je dodao gas i produžio gledajući me u retrovizoru. Da ja nisam ustuknuo, zgazio bi i mene! Savić tvrdi da je apsolutno siguran da je video marku automobila – „fijat multipla“, kao i da pripada „Beogradskom poslovnom taksiju“.

– Njegove kolege su stajale preko puta i sve su videle – objašnjava dalje Savić. Ali, nisu želeli da mi daju njegov broj, već su me uputili na centralu koju sam odmah pozvao. Rekli su mi da oni nemaju ništa sa tim i da zovem policiju. Do predsednika udruženja „Beogradskog poslovnog taksija“ juče nije bilo moguće doći. U njihovoj centrali dobili smo odgovor da je radno vreme predsednika od 9.00 do 16.00 i da pozovemo kasnije.

Ženka patuljastog šnaucera ostala je na posmatranju u veterinarskoj ambulanti zbog unutrašnjeg krvarenja i povreda glave, a sa izveštajem veterinara Igor Savić će se uputiti u policiju, prenose Večernje novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pastaksistavlasnik
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Jana

    Pas se vodi na povocu ali vozači ne jure tako sumanuto, već je potrebno da gledaju šta se dešava oko njih. Da i čak nije video tako malog psa, trebao je da stane, da pomogne i da ponudi da mu se pomogne. Nadam se da će vozača pronaći i surovo kazniti.

  • Bane

    Po Gradskoj uredbi, pas se po gradu OBAVEZNO vodi na povodcu. Nema opravdanja „da je naučen da ide bez povodca“ To je velika neodgovornost vlasnika. Pitanje je da li je taksista uopšte video tako malog psa.