Prijave protiv tužilaca Višeg javnog tužilaštva u Pančevu

BEOGRAD – Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost iz Trstenika podneo je Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv javnog tužioca i postupajućeg zamenika javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, saopštilo je danas to udruženje.

Krivične prijave su, kako se navodi u saopštenju, podnete zbog propuštanja roka za žalbu na presudu kojom su oslobođeni okrivljeni u predmetu zloupotreba u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine i „Vojvodinaputa“.

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost tvrdi da su javni tužlac i postupajući zamenik svojim nesavesnim postupanjem omogućili da oslobađajuća presuda u tom predmetu postane pravosnažna.

Generalni sekretar Saveta za monitoring Mario Spasić u saopštenju podseća da je Viši sud u Pančevu doneo oslobađajuću presudu za bivšeg predsednika opštine Kovačica Miroslava Krišana, bivšeg direktora preduzeća „Vojvodinaput” Milivoja Durkovića i inženjera Vladana Vidića, koje je optužnica teretila da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine za 64 miliona dinara.

Spasić ukazuje da je Više javno tužilaštvo u Pančevu propustilo blagovremeno i u zakonom propisanom roku da uloži žalbu na predmetnu presudu, odnosno žalba je uložena protekom jednog dana od zakonskog roka. Tako je, kako navodi, predmetna žalba tužilaštva odbačena kao neblagovremena, čime je oslobađajuća presuda postala pravosnažna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar