Rasvetljena kradja imovine EPS-a, uhapšeno šest osoba

Policija u Lazarevcu je rasvetlila više slučajeva kradje imovine Elektroprivrede Srbije (EPS) i uhapsila šest osoba, a otkrivena su i 42 slučaja neovlašćene potrošnje električne energije u Novom Pazaru i Tutinu, saopštio je danas EPS.

Uhapšena su trojica radnika EPS-ovog ogranka Rudarskog basena „Kolubara“ i jedan zaposleni preduzeća „Kolubara Usluge“ prilikom kradje visokonaponskog kabla u vlasništvu „Kolubare“.

Takodje je uhapšena i jedna osoba koja je u januaru 2018. godine ukrala kabl u trafostanici u Velikim Crljenima, u vlasništvu „Kolubare“, zbog čega je izgorela trafostanica.

Policajci iz Lazarevca uhapsili su i osobu koja je u januaru ukrala kabl iz trafostanice na površinskom kopu „Tamnava – Zapadno polje“.

Stručne službe EPS-a su kontrolom na području Novog Pazara i Tutina pored otkrivenih slučajeva kradje električne energije pronašle i uklonile naprave za ometanje i usporavanje rada brojila kao i veći broj slučajeva umanjenja stanja potrošene električne energije na mernim mestima.

U okviru te akcija još 30 brojila je dato na ispitivanje radi utvrdjivanja ispravnosti merenja potrošnje električne energije, piše u saopštenju EPS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar