Rebrača osudjena na 2 godine i 10 meseci zatvora zbog finansijskih malverzacija

Bivša manekenka Katarina Rebrača osudjena je danas u Višem sudu u Beogradu na dve godine i 10 meseci zatvora zbog optužbi da je oštetila Dobrotvorni fond za prevenciju raka dojke čiji je osnivač bila, javljaju beogradski mediji.

Bivša manekenka i ostale optužene terete se da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda „Katarina Rebrača“ uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica „Infostana“.

Rebrača je dužna i da u budžet republike Srbije uplati 22 miliona dinara a njene saradnice, Slađana Mironija i Mirijana Hristić osuđene, su na po godinu dana zatvora.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Postupak je pokrenut u aprilu 2010. hapšenjem Rebrače, koja je u pritvoru bila do oktobra te godine, nakon čega je puštena da se brani sa slobode, uz oduzimanje pasoša i zabranu napuštanja boravišta.

Vlasnica Fonda „Katarina Rebrača“ je odbacila sve navode optužnice, a i danas je ponovila da nije radila ništa nezakonito.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar