Rukama gasili požar i izvlačili putnike: Svedoci o stravičnoj nesreći kod Kuršumlije (video)

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 6.45 časova u kuršumlijskom selu Barlovo na magistralnom putu Priština-Niš, u direktnom sudaru kamiona sa prikolicom i autobusa Niš-ekspresa, kojim je upravljao S. M, prema prvim informacijama poginule su četiri osobe dok je šestoro putnika autobusa teže i lakše povređeno.

– Bio sam iza kamiona, kada je autobus prešao na našu stranu i udario u kamion. Pokušali smo da ugasimo požar koji je započeo iza kabine kamiona. Bio je duboko i nismo mogli da dopremo. Bio je i jedan oficir policije. Osmorica nas je pokušavalo da ugasi požar i izvlači stradale – kazao je Ivan Veković (40) iz Prokuplja, inače zaposlen u kuršumlijskoj vojnoj kasarni, koji je bio u automobilu iza kamiona.

Osim njega, u pomoć povređenim putnicima iz autobusa u plamenu pružio je i Saša Vučković, pripadnik kriminalističkog odeljenja policije u Kuršumliji. On je izvukao onesvešćenog putnika iz autobusa i rukama gasio plamen koji je zahvatio njegovo telo.

Prema nezvaničnim podacima, poginula su vozači oba vozila i tri putnice autobusa koji je saobraćao iz Kuršumlije u pravcu Niša.

Nesreća se dogodila u selu Barlovo, nedaleko od mostića po kojem je poznato ovo selo, a prve informacije ukazuju da je autobus iz nepoznatih razloga skrenuo na suprotnu taku kolovoza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

autobuskuršumlijanesreća
Komentari (0)
Dodaj komentar