Sahranjeni piloti Nenad Ćulibrk i Dejan Pandurović

Piloti Vojske Srbije (VS) Nenad Ćulibrk i Dejan Pandurović, koji su poginuli u udesu aviona „Super galeb G-4“ kod Šapca, sahranjeni su danas uz vojne počasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pored rodbine i prijatelja, sahrani potpukovnika Nenada Ćulibrka na šabačkom Novom groblju prisustvovali su i načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković, savetnik predsednika Srbije Milorad Simić, komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Ranko Živak i državni sekretara Ministarstva odbrane Nenad Nerić.

Opraštajući se od Dejana Pandurovića koji je u prisustvu članova porodice, prijatelja i ministra odbrane Zorana Djordjevića, sahranjen na Novom groblju u Beogradu, kapetan Miodrag Krstić kazao je da su Pandurovića kolege volele zbog „sportskog duha i gospodskih manira“.

„Bio je uzoran nastavnik letenja, zaljubljenik u sport i putovanja. Bila mi je čast služiti sa tobom, neka ti je večna slava“, kazao je Krstić.

Piloti potpukovnik Nenad Ćulibrk i kapetan Dejan Pandurović stradali su tokom izvodjenja redovne letačke obuke u školsko-borbenom avionu „Super galeb G-4“ Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, koji se u petak srušio u rejonu šabačkog sela Slatina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar