„Seksualno je napao mog sina, a njegovi roditelji su se smejali“: Svedočenje oca otkriva nove detalje drame

Dečak (6), čiji je otac izrešetao K. J. i S. J u subotu na Novom Beogradu, bio je žrtva seksualnog napada, pokazao je izveštaj lekara koji su pregledali dete. Dečak se požalio ocu da mu je stariji drug skidao donji veš na igralištu i povredio ga.

Nakon toga, otac dečaka, Z. Grujić (49) otišao je da problem raspravi sa roditeljima drugog dečaka (11), za kog sumnja da je silovao šestogodišnjaka.

On je posle rasprave pucao u roditelje jedanaestogodišnjeg L. J. koji je napao njegovog šestogodišnjeg sina I. G. Grujić je juče u policiji rekao i da je poludeo kada mu je sin sav uplakan došao kući i ispričao šta mu se dogodilo i šta mu je uradio dečak iz komšiluka. Ipak, kako je naveo, stišavajući strasti otišao je u porodicu dečaka koji je napao njegovo dete, da porazgovaraju i kao ljudi pronađu nekakvo rešenje.

– Ne želim da se krijem i pravdam. Branim se istinom. Moja odbrana je samo istina. Pogrešio sam što sam reagovao kako jesam, ali voleo bih da vidim kako bi drugi roditelji reagovali da su bili u mojoj situaciji. Opet ponavljam, progutao sam ono što sam saznao u prvom trenutku i pokušao da problem zajednički rešimo na ljudski način. A onda sam ponovo bio gažen – ispričao je Grujić, a prenose domaći mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, to provociranje roditelja L. J., prema priči osumnjičenog, svelo na cinične opaske.

– Što dramiš, komšija, toliko? Pa, deca su se samo malo igrala i više zaigrala… – navodno su govorili roditelji 11-godišnjaka.

Grujić je, navodno, roditeljima starijeg dečaka rekao da to što je njihov sin uradio nikako ne može da se podvede pod igru, pre svega jer su obojica dečaci. Usledio je navodni komentar:

– Pa šta ima veze da li je dečak ili devojčica?

Onda su usledila nova vređanja i provokacije, što oko novca, što oko dolaska, odnosno odlaska u policiju. Konačno, Grujić je dohvatio pištolj, koji je bio napunjen i njime najpre zapretio, a onda i pripucao. Tom prilikom ranio je muža i ženu.

Pred tužiocem Grujić je rekao da mu je žao što nije mogao da se kontroliše, a najviše što je ranio majku dečaka, koja nije ulazila u veću raspravu sa njim.

Incident se dogodio u parku u Ulici Goce Delčeva u Novom Beogradu. Deca iz kraja su se igrala i po priči mališana, jednog trenutka započeli su bizarnu igru. Stariji dečak je u šumarku skinuo gaćice mlađem. Nakon nekog vremena, mališan je istrčao iz šumarka plačući i dozivajući roditelje. Otišao je kući, a deca iz kraja su se razišla.

Grujiću se na teret stavlja izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno posedovanje i korišćenje oružja, ali mu nije određen pritvor. Izrečena mu je samo mera zabrane prilaska, sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

Ako se i dogodi da neko snosi krivicu za nemili događaj to, eventualno, može biti roditelj dečaka:

– Njemu se, međutim, u najboljem slučaju može staviti na teret krivično delo zapuštanja maloletnog deteta ili delo vezano za oružje – objasnio je Grujićev advokat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decacisilovanje
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Od maloga monstruma sutra će postati serijski ubica. Kašičica cijanida, jedina terapija !!!

  • Anonimni

    Kada je društvo zapustilo društvenost i moral, onda pojedincu ostaje da brani ličnu slobodu i integritet !