Skočila sa bandžija pravo u smrt jer je pogrešno razumela instruktora

Holandska tinejdžerka Vera Mol poginula je u nesreći tokom skakanja s mosta uz pomoć užeta, tzv. bandži džampinga, dok je bila na odmoru u Španiji. Detalji iz strašne tragedije iz 2015. godine izašli su u javnost nakon što je kompanija koja osigurava uslugu skakanja s mosta priznala da se radilo o velikom nesporazumu, i da su uveli dodatne mere kojim proveravaju sposobnost instruktora koji pripremaju ljude na skok.

https://www.youtube.com/watch?v=pK4nO4sjTNo

Devojka je, naime, u trenutku kad je trebalo da skoči s mosta pogrešno shvatila instruktora. On je slabo pričao engleski jezik, pa je upozorio da „još ne skače“, budući da je tek zavezao uže za nju, ali još nije uže na drugom kraju privezao za most Kabezon de la Sal u Kantabriji, prenosi Daily Mail.

Do zabune je došlo jer je instruktor rekao „No jump“ („Ne skači“), umesto „Don’t jump“ („Nemoj da skočiš“). Devojka je umesto „No Jump“ zbog izgovora čula „Now jump“ („Sad skači“). Usledila je prerana smrt na najtragičniji način – skokom s visine u preplitku reku ispod mosta.

Da bi sve bilo gore, ona nije smela ni da skače jer je bila maloletna, procena je sudija u Španiji, zaključivši da je prvi propust bio ne proveriti ličnu kartu devojke. Instruktor je proglašen krivim za nesreću, ali još nije poznata kazna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bandži džampingnesrežaspanija
Komentari (0)
Dodaj komentar