Školsko nasilje u Valjevu: GAZILI druga na odmoru dok nije zaplakao, profesori – „Ma igrali su se“

Trojica devetogodišnjaka gazila su svog školskog druga u učionici, ali sankcija protiv njih neće biti jer je škola konstatovala da je „više reč o dečjoj igri, nego o nasilju“, prenosi Blic.

Incident se dogodio 13. novembra, u odeljenju trećeg razreda valjevske Prve osnovne škole.

Žrtva je bio devetogodišnji dečak kojeg su, na očigled celog odeljenja, trojica njegovih vršnjaka oborili na pod učionice, a zatim ga gazili dok je ležao.

Sve se dogodilo za vreme malog odmora između dva časa, dok učiteljica nije bila prisutna.

Maltretiranje se, kako kaže, završilo pre njenog povratka u razred, a kada joj se uplakani dečak požalio šta mu se dogodilo, poslala ga je u ćošak, zaključujući da izmišlja.

Tek kada su njegove tvrdnje potvrđene od strane drugih đaka, reagovala je obaveštavajući upravu škole, a potom je u ceo slučaj uključena i policija.

Dečak rođen 2008. godine, srećom, nije teže povređen.

Iako otac napadnutog devetogodišnjaka nije želeo da se njegovi školski drugovi kazne već da se ceo problem reši mirno i edukacijom, roditelji jednog od dečaka koji ga je gazio dete su ispisali iz Prve osnovne škole.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nasilješkola
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • dexterslab

    Bravo pametan zakljucak, naravno da je toga uvek bilo pitanje je da li to treba da se dopusta i dalje, zbog tog takvog stava „toga je uvek bilo“ i „to je tako“ svi mi ostajemo na putu da postanemo covek, umesto da budemo ljudi…

  • Blajbi

    Pa toga je u skoli uvek bilo, od kada skole postoje.