Slučaj Jozef Fricl: Policajac otkrio prve reči izmučene žene

Vilibald Rajtner, policajac koji je u aprilu 2008. godine odradio prvi razgovor sa Elizabet Fricl, koju je njen otac, monstrum Jozef Frcl držao zatvorenu u podrumu kuće, otkrio je šta su bile prve reči izmučene žene.

–  Prvo nije ništa govorila. Samo je spomenula da joj niko neće verovati šta se dogodilo.

Policija je zatim promenila taktiku i po prvi put rekla Elizabet da je ona možda žrtva u celoj priči. Ona je reagovala na sličan način kao ranije, javlja Daily Mail.

– Kada bih vam tačno ispričala šao se sve događalo, ne biste mi verovali.

https://www.youtube.com/watch?v=Uh8iy-6gdeU

Rajtner je kazao da je Elisabet u zamenu za istinu tražila da nikad više ne vidi svog oca.

– Naravno, želja joj je ispunjena. Nikad više nije spomenula reč ‘otac’, govorila je ‘on’. Bila je u smrtnom strahu da joj niko neće verovati i da će svi poverovati u Jozefovu verziju – objasnio je Rajtner.

U dokumentarcu je intervjuisana i psihijatar Hajdi Kastner koja je razgovarala sa Friclom uoči suđenja.

– On veruje da je ‘rođeni silovatelj’. Svojim rečima je opisivao svoju želju za dominacijom, seksualnom dominacijom. Nije mogao da objasni zašto je to napravio, samo je govorio da je to osećao, da je želja za dominacijom oduvek bila u njemu – kazala je Kastner komentarišući Fricla.

Rajtner je ostao u prisnim odnosima sa Elizabet.

– To je jedna divna i hrabra žena. Redovno jedno drugom čestitamo praznike, ona mi stalno spominje kako je zahvalna policiji na svemu – kazao je policajac. Za njenog oca, s druge strane, kaže da nije ljudsko biće.

U aprilu 2008. godine Elizabet Fricl ispričala je policiji da je otac 24 godine držao zatvorenhu u podrumu kuće u austrijskom gradu Amšteten. Vređao je, silovao, seksualno zlostavljao. Rodila je sedmoro dece. Jedno je dete umrlo nakon rođenja. Troje dece je živelo s njom u podrumu, a troje su odgajali Fricl i njegova supruga Rozmari i živeli su u kući.

2009. godine Fricl je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Herbert Huska, vlasnik seks kluba ‘Žozefin’  u kom nastupaju gole plesačice kupio je kuću Jozefa Fricla (81).

– Ne sme kuća zauvek ostati prazna, moramo u nju da unesemo život. Za dve godine to će biti kuća kao i svaka druga – rekao je Huska, koji između ostalog u njoj planira da napravi stanove za svoje osoblje. Podrum u kojem je Fricl držao zatvorenu svoju kćerku, sa kojom je imao sedmoro dece, je zabetoniran 2013. godine.

Dugo se godina raspravljalo o tome šta će biti s kućom. Lokalne vlasti su bile u strahu da će postati neka vrsta odvratne atrakcije za turiste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Elizabet FriclJozef Fricl
Komentari (0)
Dodaj komentar