Slučaj kantrimen: Marku Milićevu potvrđena presuda

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri i po godine zatvora Marka Milićeva (36) jer je u julu 2014. godine svojim vozilom „mini kantrimen“ usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države, objavljeno je danas na sajtu suda.

Tom odlukom je potvrdio prvostepenu presudu Trećeg osnovnog suda u Beogradu u odnosu na Milićeva, kao i u odnosu na njegovog kuma Bratislava Vesovića, koji je sada pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora, jer je krio Milićeva nakon incidenta i pomogao mu da sakrije „kantrimena“, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Ukinut je, međutim, deo presude i naloženo je novo suđenje za vozača „Pink Taksija“ Sašu Jankovića koji je bio osuđen na uslovnu kaznu od sedam meseci zatvora, s rokom provere od dve godine, jer nije prijavio da je došlo do udesa iako je, prema optužnici, video da je „kantrimen“ oštećen.

Milićev je osuđen „za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“, jer je u pijanom stanju vozio neprilagođenom brzinom i nakon incidenta nije stao da vidi šta se dogodilo.

On se nalazi u pritvoru od deportacije iz Kine u septembru 2014. godine.

Ovaj slučaj je izazvao veliku medijsku pažnju krajem leta 2014. godine, s obzirom da je Milićev nakon incidenta bio u bekstvu, a mesec dana kasnije je uhapšen u Kini i u kratkom roku je izručen Srbiji.

Tokom ovog procesa, sporan je bio i auto kojim je izvršeno krivično delo, s obizirom da nikada nije pronađen, a sumnja se da je rastavljen na komade i da nije bio regularan.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra 2014. godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osudio na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila „lada“ i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo „mini kantrimen“.

Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kantrimenLuka JovanovićMarko Milićev
Komentari (0)
Dodaj komentar