Slučajno upucao ženu tokom vežbe

Policajac sa Floride slučajno je ubio 73-godišnju penzionisanu bibliotekarku u „tragičnom incidentu“ tokom pokazne vežbe policije, koja je uključivala simulaciju upotrebe ubojite sile, saopštile su u sredu lokalne vlasti.

Penzionerka Meri Noulton je upucana pravim metkom koji je ispalio policajac Li Koel tokom vežbe koju je za oko 35 pripadnika lokalne zajednice ogranizovala policijska stanica u gradiću Punta Gorda, preneo je Rojters.

Noultonova, udata majka dvojice sinova, dolazi iz Minesote, a za učešće u pokaznoj vežbi se prijavila kako bi izrazila podršku policijskim snagama nakon nedavnih napada na policiju u Dalasu i Baton Ružu, izjavio je za ABC NJuz njen sin Stiv Noulton.

U delu Punta Gorde gde je živela penzionerka je u poslednje vreme bilo nekoliko provala, a ona je tokom pokazne vežbe igrala ulogu provalnika, kad ju je policajac upucao.

Šef policije Tom Luis je novinarima dao malo podataka o pištolju iz kojeg je ubijena bivša bibliotekarka, ali je rekao da je to oružje korišćeno ranije tokom sličnih vežbi i da su policajci mislili da su u njemu samo manevarski metak.

Luis je dodao i da je policajac Koel posle incidenta veoma potresen i da je trenutno suspendovan do okončanja istrage.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

floridapolicijasad
Komentari (0)
Dodaj komentar