Epilog tragedija: Razrešena direktorka Centra za socijalni rad u BG

Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad, na predlog gradonačelnika Beograda Siniše Malog, doneo je odluku o prestanku ovlašćenja v.d. direktora te institucije Mikaini Stevanović.

Odluka je doneta uz saglasnost i konsultacije sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem.

O razrešenju i postavljanju novog v.d. direktora Gradskog centra za socijalni rad odlučivaće se na narednoj sednici Skupštine grada Beograda, prenosi Blic.

Gradonačelnik Beograda je pre nekoliko dana najavio da će, ukoliko izveštaj posle tragedija u Rakovici i na Novom Beogradu pokaže da je bilo nepravilnosti u radu Centra za socijalni rad, odgovorni biti sankcionisani.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

centar za socijalni rad
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Treba i Centre razumeti. Naime, oni su samo sprovodili direktive koje su im prosledili iz Ministarstva, a to je decu majkama, decu majkama, decu majkama, pa makar majke bile i prostitutke, narkomanke ili alkoholicarke. U Hrvatskoj, koja je zajedno sa Srbijom do juce bila jedan te isti pravni sistem, u 60% slucajeva se deca dodeljuju majkama a u Srbiji u 99%. To je sramota. Postavlja se pitanje zasto se to radi. Odgovor je jako jednostavan. Drzava decu dodeljuje majkama uvek jer one dobijaju alimentaciju. U suprotnom, posto su majke mlade obicno nezaposlene, opteretile bi budzet i socijalna izdavanja bi za njih bila ogromna. To ne odgovara drzavi. Tri godine se sve institucije u mojoj parnici u vezi starateljstva prave naivni i tri godine ih bivsa zena iskoriscava i ne da mi da vidim svoga sina. Pri tome mi je do sada nanela tri fizicke povrede, od cega jednu trajnu povredu ostecenja vida. Ali ja vama da kazem. Meni je dovoljno bilo sto mi je sin grleci me, tiho rekao na uvce, sin od 4,5 godina: „Tato, pobedicemo, nikada se necemo predati!“. Sram da bude i Centre, sram da bude onog ko je zadnjih godinu dana vrteo propagandu Nasilja prema zenama, sram da bude onoga ko ocu oduzme sina, Oduzeti sina roditelju je najjaci bol koji se moze coveku naneti. Tri godine bol se nanosi mome sinu i meni, tri godine nam lome ruke da bi nam zagrljaj polomili, tri godine samo zato da bi mlada majka dosla do svoje alimentacione zarade, Drzavi je bitnija alimentacija od suze moga sina, suze za ocem. Sramota.