Srušio se vojni avion kod Šapca, nastradala oba pilota

U današnjem udesu školsko-borbenog aviona „Super galeb G-4“ stradala su dva pilota, potpukovnik Nenad Ćulibrk iz Komande RViPVO i kapetan Dejan Pandurović iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković uputili su se ka mestu nesreće.

Đorđević je u okviru svojih nadležnosti dao nalog Inspektoratu odbrane da izvrši vanrednu inspekciju, dok je Diković formirao Komisiju za utvrđivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja, koju predvodi brigadni general Duško Žarković.

Na licu mesta nalaze se i nadležni istražni sudija i javni tužilac. Istraga je u toku.

Školsko-borbeni avion „Super galeb G-4“, dvosed, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, srušio se danas oko 10:30 sati u rejonu sela Slatina, opština Ub, tokom izvođenja redovne letačke obuke.

Piloti helikoptera MUP otkazali proslavu zbog pada aviona

Svečanost povodom obeležavanja 50 godina od osnivanja Helikopterske jedinice MUP otkazana je zbog pada vojnog aviona Galeba G4 kod Šapca i neizvesne sudbine kolega pilota.

Kako je komandant Helikopterske jedinice Vladan Kosić okupljenima preneo svečanost, na sugestiju ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, danas neće biti održana.

On je rekao i da će se u dogovoru sa ministrom videti kada i na koji način će biti obeleženo 50 godina Helikopterske jedinice MUP-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Šabacvojni avion
Komentari (0)
Dodaj komentar