Stefanović: Uhapšeni Srbi na Zakintosu nisu od ranije poznati policiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da šestorica srpskih državljana koji su uhapšeni u Grčkoj zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog državljanina na Zakintosu, nisu od ranije poznati srpskoj policiji i da se pretpostavlja da nisu iz kriminogene sredine.

„Mi smo u kontaktu sa njihovim porodicama i kao država činimo sve što možemo“, kazao je Stefanović novinarima posle učešća na medjunarodnoj konferenciji o bezbednosti saobraćaja u Beogradu.

On je dodao da se čekaju odluke grčkih organa.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je ranije da je šest srpskih državljana uhapšeno na grčkom ostrvu Zakintos u okviru istrage povodom ubistva državljanina SAD u mestu Laganas.

Grčke vlasti saopštile su ranije da su 34-godišnji Grk i 32-godišnji Britanac srpskog porekla uhapšeni pošto je američki turista pretučen na smrt u baru na grčkom ostrvu Zakintos.

Po navodima policije te zemlje, 22-godišnjeg Amerikanca je na smrt pretukla grupa ljudi u baru u oblasti Lagana, u kojoj je učestalo siledžijsko ponašanje stranih turista.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar