Što pre izabrati nove članove Odbora Agencije za borbu protiv korupcije

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić apelovala je danas na Skupštinu Srbije da što pre budu izabrani novi članovi Odbora agencije kako bi se omogućio njegov nesmetan rad.

Nakon što je ostavku na mesto člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije podneo Zoran Stojiljković ovom telu sada nedostaju tri člana.

„S obzirom na to da Odbor Agencije za borbu protiv korupcije već duže vreme radi u nepotpunom sastavu, što otežava njegov rad, važno je da novi članovi odbora budu što pre izabrani“, kazala je Babić agenciji Beta.

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije navela je da je ostavka Stojiljkovića 30. novembra podneta Skupštini Srbije i da od tog dana prestaje i njegova funkcija.

Kako je precizirala, Odbor Agencije za borbu protiv korupcije njegovu ostavku prosledio je Administrativnom odboru Skupštine Srbije koji je Stojiljkovića zvanično i predložio na tu funkciju.

Kao predlagač, Administrativni odbor dužan je da u roku od 30 dana od podnošenja ostavke Skupštini Srbije preda listu kandidata za izbor novog člana.

Stojiljković je ostavku podneo nakon što je postao novi predsednik Udruženja granskih sindikata „Nezavisnost“, kako bi izbegao „gomilanje“ funkcija.

Odboru Agencije za borbu protiv korupcije nedostaju dva člana – jedan treba da bude izabran na zajednički predlog zaštitnika gradjana i poverenika za informacije od javnog značaja, a drugi iz redova novinarskih udruženja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • simic

    Svakako je dobro da profesor ode iz Agencije ali preko nam je potrebna potpuno kadrovski nova Agencija za borbu protiv korupcije koja će istražiti i poreklo imovine funkcionera , zaposlenih i finansijsko poslovanje u sadašnjoj ! Postojeća nema kredibilitet i treba je rasformirati. Zašto više niko ne pominje konferenciju za štampu na kojoj je Mario Spasić obelodanio dokaze o teškim finansijskim i zloupotrebama prilikom zapošljavanja u ovom državnom organu ( u vreme mandata prof. Stojiljkovica ) koji treba da bude kjlučna institucija u borbi protiv korupcije.