Strašna smrt mlade manekenke: Pala je u komu i umrla nakon modne revije koja je trajala 12 sati

Tinejdžerka (14) iz Rusije pala je u komu i umrla nakon 12-časovne modne revije koju je odrađivala u Šangaju.

Manekenka Vlada Dzjuba otišla je Kinu na tromesečni posao, ali je konstantno patila od iscrpljenosti. Nije ni čudo jer je, čini se, bila na „robovlasničkom“ ugovoru koji je njenim poslodavcima omogućavao da je eksploatišu preko svih granica, a bilo je strah da potraži lekarsku pomoć.

Službeno, smela je da radi samo tri sata nedeljno, ali se niko nije držao tog ograničenja. Njena majka je rekla da joj je plakala na telefon i kazala da želi da ide kući, da je preumorna i da bi samo želela da spava. Majka je bila van sebe od brige: molila je kćerku da ode u bolnicu i pokušavala da dobije vizu da može da bude sa svojom devojčicom.

Vlada je patila od hroničnog meningitisa. Pre nego što je zakoračila na modnu pistu, temperatura joj je skočila. Kad je kolabirala, pala je u komu iz koje se više nikad nije probudila. Dva dana kasnije bila je mrtva, piše Siberian Times.

https://www.instagram.com/p/Ballp-XAncD/?taken-by=_dzyuba

Ruske vlasti pokrenule su istragu ovog tragičnog slučaja, a posebno ih zanimaju uslovi u kojima je živela i radila 14-godišnja Vlada dok je boravila u Kini.

Šef manekenske agencije preko koje je nesrećna 14-godišnjakinja otišla da radi u Šangaj priznao je da nije proveravao njen ugovor i ima li odgovarajuće zdravstveno osiguranje.

Vlada je jedna od mnogih mladih Ruskinja koje su se uputile u Kinu u potrazi za manekenskom karijerom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

manekenka
Komentari (0)
Dodaj komentar