Sud: Presretnuti razgovori nezakonito izdvojeni iz predmeta Branka Lazarevića

Vrhovni kasacioni sud utvrdio je danas da su presretnuti razgovori nezakonito izdvojeni iz spisa predmeta koji se zbog krivičnog dela odavanja službene tajne vodi protiv okrivljenog Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije, i drugih.

„Vrhovni kasacioni sud je utvrdio da su od strane Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu i Posebnog odeljenja Apelacionog suda u Beogradu nezakonito izdvojeni iz spisa predmeta presretnuti razgovori, te da je na taj način povredjen zakon u korist okrivljenog Branka Lazarević i drugih“, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Lazareviću, nekadašnjem šefu kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, sudi se od 2015. godine zbog odavanja državnih tajni klanu Darka Šarića.

Uz njega, u objedinjenom postupku su optuženi i nekadašnji rukovodilac u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović koji je u bekstvu.

Po optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Lazarević je 2008. i 2009, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao „naročito poverljive podatke“ koji predstavljaju službenu tajnu o sprovodjenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar