Taksista oslobođen u slučaju „Kantrimen“

Treći osnovni sud oslobodio je u ponovljenom postupku taksistu „Pink taksija“ Sašu Jankovića, koji je bio osuđen na uslovnu kaznu od sedam meseci u slučaju „Kantrimen“. On je tada oglašen krivim za neotklanjanje opasnosti, jer nije prijavio da je došlo do udesa u kojem je nastradao Luka Jovanović, iako je video da je „kantrimen“ oštećen.

Na oslobađajuću presudu, kako je „Novostima“ potvrđeno, Apelacionom sudu žaliće se Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje i dalje smatra da Janković treba da bude kažnjen za delo za koje ga nadležni terete. S druge strane, Jankovićev branilac advokat Aleksandar Olenik nada se da će odluka biti potvrđena, čime bi, kako kaže, bio okončan ovaj slučaj.

– Postupak protiv Saše Jankovića trajao je gotovo tri godine, od čega je on bio u pritvoru dva meseca – kaže advokat. – Jankoviću je odmah oduzet automobil, koji mu još nije vraćen. On je taksista i bez kola je direktno ugrožena egzistencija njegove porodice. Kada se sve sagleda, posle ove oslobađajuće presude, jedini mogući zaključak je da je ovo klasičan primer pravnog nasilja i samovolje. Očekujemo da Apelacioni sud potvrdi odluku Trećeg osnovnog suda, nakon čega ćemo tražiti od nadležnih i države nadoknadu štete.

Saobraćajna nesreća dogodila se u julu 2014, kada se Luki Jovanoviću i njegovim prijateljima na Brankovom mostu pokvarila „lada“. Kad su izašli da pomere automobil u zaustavnu traku, udario ih je „mini kantrimen“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kantrimenLuka Jovanovićtaksista
Komentari (0)
Dodaj komentar