Tuga: Među žrtvama masakra u Koloradu i mladić iz Srbije (foto)

Policija je identifikovala osumnjičenog za masovnu pucnjavu u supermarketu u u Bolderu, u američki državi Kolorado, kao i njegovih deset žrtava, među kojima je i 23-godišnji Srbin Neven Stanišić.

Kako su za „Blic“ potvrdili u srpskoj pravoslavnoj crkvi Jovan Krstitelj u Lejkvudu, jedna od žrtava je i njihov parohijan Neven Stanišić. On je, po njihovim rečima, krenuo na posao kada je došlo do pucnjave.

Policajac, 51-godišnji Erik Tali, smrtno je pogođen. Bio je prvi policajac koji je stigao na mesto događaja. Ostale žrtve su identifikovane kao: Deni Strong (20); Riki Olds (25); Tralona Bartkovijak (49); Suzan Fontana (59); Teri Lejker (51); Kevin Mahonej (61); Lin Mareji (62) i Džodi Voters (65).

Osumnjičeni, 21-godišnji Ahmad Al Alivi Alisa, iz Arvade u Koloradu, zadobio je ranu u nozi i priveden. On je optužen za 10 tačaka ubistva i biće odveden u zatvor okruga Bolder nakon što bude pušten iz bolnice.

Podsetimo, pucnjava se dogodila nekoliko kilometara od kampusa Univerziteta Kolorado, u prehrambenoj prodavnici u kojoj su ljudi kupovali, ali i primali vakcine protiv kovida-19, piše Ej-Bi-Si.

To je druga masovna pucnjava u Americi u poslednjih nedelju dana, nakon pucnjave u lokalnim salonima za masažu u Atlanti u kojoj je prošlog utorka ubijeno osam ljudi, među kojima šest žena azijskog porekla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koloradomasovna ubistvaSrbinžrtva
Komentari (0)
Dodaj komentar