U akciji Skener uhapšeno 46 osoba

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u akciji „Skener“uhapšeno 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal i pranje novca.

On je na konferenciji za novinare rekao da se uhapšeni sumnjiče da su od 2007. godine do danas oštetili budžete Republike Srbije, Vojvodine i više opština u Srbiji za više od sedam miliona evra.

Stefanović je rekao da je medju uhapšenima 15 pripadnika beogradske saobraćajne policije, sudija za prekršaje u Guči, kao i službenica Fonda PIO, koja se sumnjiči da je upisala fiktivni staž za više lica.

On je kazao da se uhapšeni saobraćajni policajci sumnjiče da su od septembra do decembra 2015. godine primali mito i zloupotrebljavali položaj, tako što su od učesnika u saobraćaju uzimali novac kako ne bi pisali prekršajne prijave.

Stefanović je kazao da je evidentirano 340 takvih slučajeva i da je time budžet oštećen za najmanje tri miliona dinara.

Ministar Stefanović je izjavio i da je u Švajcarskoj uhapšen muž Maje Adrovac, optužene za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka.

Stefanović je rekao da Adrovca švajcarske vlasti sumnjiče za više krivičnih dela.

„U ovom trenutku se sa našim državnim organima sprovodi postupak. Videćemo kako možemo jedni drugima da pomognemo kako bi rasvetlili sve slučajeve za koje se sumnjči“, rekao je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar