U tužilaštvu počelo saslušanje Stojčića mlađeg

BEOGRAD – U Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu počelo je saslušanje Vojislava Stojčića (38), sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže, povodom sumnji da je opljačkao kuću vlasnika Grand produkcije Saše Popovića i odneo nakit vredan oko 100.000 evra.

Prethodno je Stojčić obavio poverljiv razgovor sa svojim advokatom, a potom je izveden pred postupajućeg zamenika tužioca Nenada Stefanovića.

Sumnja se da je Stojčić izvršio krivično delo teška krađa, a nakon saslušanja biće poznato da li će tužilac predložiti sudu da Stojičhu odredi pritvor.

Stočić mlađi je uhapšen juče zbog sumnje da je u martu opljačkao porodičnu kuću Popovića, mada se sumnja da je izvršio pljačke još na desetine elitnih objekata što će biti provereno u toku istrage.

Pljačka porodične kuće Saše Popovića na Bežanisjkoj kosi izvedena je početkom marta, kada iz sefa ukraden vredan nakit i legalan pištolj.

Vojislav Stojčić hapšen je i ranije i osuđivan zbog pljački.

On je bio osuđen na zatvorsku kaznu od 18 meseci zatvora zbog pokušaja pljačke vile na Dedinju u decembru 2010. godine.

Njegov otac Radovan Stojčić Badža ubijen je u noći između 9. i 10. aprila 1997, u restoranu „Mama mia“. U to vreme je bio vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar