Ubica programer bio ‘tempirana bomba’: Detaljno isplanirao zločin i znao koga će ubiti

Programer Nebojša Stojilković (30), koji je u ponedeljak ujutru u programerskoj firmi iz koje je otpušten, ubio nekadašnjeg šefa i ranio jednog kolegu, a potom pucao sebi u glavu i zapalio stan, do detalja je isplanirao užasan zločin.

Nebojša prošlog četvrtka, posle rasprave sa kolegama i šefom oko projekta, koji je za firmu bio jako važan, dobio otkaz u firmi „Privredni savetnik za Informacione tehnologije“ u Ruzveltovoj ulici broj 55. Napustio je firmu i niko nije mogao ni da pomisli da je u stanju da učini nešto. Međutim on je očigledno bio toliko ljut i ogorčen da je zločin isplanirao do najsitinijih detalja.

Kupio je nelegalno pištolj, obukao se u crno i uputio ka firmi u kojoj je do skoro radio. Ušao u zgradu i najnormalnije se javio kolegama. Rekao je da je došao „da ih obiđe“.

Po svemu sudeći, dobro je znao kada i u kojoj kancelariji njegov šef i kolege imaju sastanak. Ušetao je unutra i počeo da puca.

Dobro je znao i koga je želeo da ubije. Nije pucao nasumice.

Na licu mesta usmrtio je svog bivšeg šefa Branka Kranjevica (32), a ranio Marka Filipovića. Treći kolega, skočio je kroz prozor i tako se ozbiljno povredio. Njega, izgleda, nije želeo da ubije, što potvrđuje da za njim nije ni krenuo.

Nakon toga je izašao iz kancelarije i pojurio koleginice koje su se preplašene krile po kancelarijama. Zapucao je i na njih, ali su meci prošli kroz vrata, srećom, ne povredivši nikoga više.

Izašao je na ulicu sa pištoljem u ruci i uputio se ka svojim kolima i svom stanu na Zvezdari.

Stojiljković je dobro isplanirao i da će nakon zločina sebi oduzeti život. Unapred je nabavio veliku količinu benzina, njime je polio stan i bacio šibicu

Sve je počelo da gori. Ubrzo se začula i stravična eksplozija, a programer ubica je istim pištoljem pucao i sebi u glavu.

U utorak ujutru podlegao je užasnim povredama koje je sam sebi naneo.

Bivši cimer programera ubice Zlatko J. rekao je da ništa nije ukazivalo na to da bi Stojilković mogao da izvrši krva pir.

– Nebojša je bio povučen, ali nikada konfliktan, niti je ikada imao oružje. Bio je posvećen studijama i nije bio za neko veliko druženje. Dešavalo se da imamo razmirice, ali nije pokazivao sklonost ka nasilju. Koliko znam, nikada se nije ni potukao – rekao je Zlatko J., a prenose „Novosti“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

programer-ubicaubica iz ruzveltove
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Miran, fin suptilan – Moz’ te ubije na licu mesta.

  • verujem u bolje sutra

    bolje da se potukao