Uhapšen bivši rukovodilac SBPOK Goran Papić

 Policija u Beogradu uhapsila je bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića (41) zbog sumnje na trgovinu uticajem, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Sumnja se da je Papić 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK, posredovao da se ne izvrši službena radnja, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca u Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega privremeno oduzeto. Istoga dana vozilo je tom licu vraćeno.

Papić je uhapšen po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odredjeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće uz krivičnu prijavui priveden nadležnom tužilaštvu.

Beogradski mediji ranije su pisali da je Papić, koji je navodno zbog kumovskih veza s bivšim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem napredovao u službi, pod istragom policije zbog sumnje da je povezan sa uhapšenim Veljkom Belivukom.

TV N1 javila je da je Papić uhapšen odmah nakon saslušanja u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar