Uhapšen gradski većnik u Nišu

Policija je u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom uhapsila većnika niškog Gradskog veća B.K. (27), zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, saopštila je večeras Policijska uprava u Nišu.

Osumnjičeni je uhapšen u saradnji sa Osnovnim i Višim javnim tužilaštvom u Nišu, navodi se u saopštenju.

Pojedini mediji su preneli da je uhapšeni gradski većnik i funkcioner Srpske napredne stranke Branislav Kačar.

u saopštenju policije se navodi da se sumnja da je B.K., tokom 2017., „uticao na zaposlenog u Službi za zajedničke poslove Gradske uprave da, tokom sprovodjenja postupka javne nabavke za usluge čišćenja zgrada, portira i fizičkih radnika, izmeni uslove u pogledu utvrdjenih standarda, kako bi obezbedio povoljnije uslove za jednog od ponudjača“.

Takodje se sumnja da je u septembru ove godine, uticao i na zaposlenog u Sekretarijatu za omladinu i sport  da opredeljena sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 1.000.000 dinara, namenjena za podsticaj razvoja sporta u jednom niškom Omladinskom košarkaškom klubu, tom klubu isplati preko reda.

U saopštenju policije se navodi da postoje osnovi sumnje da je nakon toga odgovorno lice tog omladinskog košarkaškog kluba, ugovorom o pozajmici, 890.000,00 prenelo na račun jednog rukometnog kluba iz Niša, iako mu je bila ili mogla biti poznata činjenica da je račun tog kluba u neprekidnoj blokadi računa kraja 2014. godine.

Osumnjičenom B.K. je odredjeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Protiv još trojice osumnjičenih biće podnete krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba sa javnom nabavkom, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.   

Gradski većnik B.K. resorno je zadužen za sport u niškom Gradskom veću. Pre dolaska na mesto većnika radio je u EPS-u.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • goran manic

    Najzad je počelo! Samo produžite prema vrhu!