Uhapšen osumnjičeni za pretnje porodici premijera

Policija je danas uhapsila M.R. (28) osumnjičenog da je na Fejsbuku, komentarišući sajt jednih dnevnih novina, uputio pretnje članovima porodice premijera Aleksandra Vućića.

M.R. je policija uhapsila u koordinaciji sa Tužilaštvom za viskotehnološki kriminal, navodi se u saopštenju MUP.

Prilikom pretresa, obavljenog po naredbi Višeg suda u Beogradu, policija je kod osumnjičenog  pronašla mobilni telefon preko kojeg je M.R. pristupao „Fejsbuku“, pod pseudonimom „Dete Partizana“ i preko tog profila uputio pretnju porodici premijera.

Osumnjičenom je odredjeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Premijer je danas novinarima u Skupštini Srbije izjavio da je potresen pretnjama koje su na portalima neki ljudi uputili njemu i njegovoj kćerki.

„To je za mene bilo prilično teško, zato što je to i moj sin saznao, a on je već veliki i hoće sestricu da brani. Ima bolesnih ljudi. Meni je tu nešto drugo zasmetalo, ali ne bih sada od tome“, rekao je Vučić novinarima  i dodao da zbog toga danas nije bio toliko žestok i raspoložen tokom rasprave o budžetu za narednu godinu.

Vučić je rekao i da je čuo da je te pretnje na portalima postavljao „narko-diler“.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović danas pre podne rekao je da se nastavlja „besomučna i prljava kampanja protiv predsednika Vlade i predsednika SNS Aleksandra Vučića“ i kao dokaz za to naveo to što se sinoć na zvaničnoj Fejsbuk stranici Kurira pojavile psovke i uvredljiv komentar u kome se pominje Vučićeva maloletna ćerka.

„To je nezabeleženo u novijoj političkoj istoriji Srbije“, rekao je Martinović i dodao da Kurir organizuje i virtuelnu kampanju za predsednika Srbije. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar