Uhapšena majka koja je ostavila novorođenče u kontejneru

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da je MUP pronašao i uhapsio majku koja je ostavila tek rođenu bebu u kontejneru u Žarkovu.

On je novinarima rekao da joj je određeno policijsko zadržavanje (do 48 sati), a da očekuje da će odgovarati za teško delo i da će tužilaštvo tražiti da joj se odredi pritvor.

„Nema ništa što može da opiše kada u kontejneru nađete mali život. Srećom, živo dete, koje je pod ozbiljnim nadzorom lekara i koje pokazuje dobar oporavak nakon svega toga“, rekao je Stefanović.

Dodao je da mu je žao što ljudi ne razumeju koliko se neki bore da imaju decu, koliko se muče i žele da usvoje dete, a onda neko uradi ovakav, kako je rekao, bezuman, monstruozan potez.

„Ne mogu kao roditelj da razumem da se neko odrekne takvog malog života“, dodao je Stefanović.

Drago mu je, kaže, što je dete živo i zdravo.

„Krivičnim sankcijama se niko nikada ne raduje, ali su neophodne da se pokaže da tako nešto ne može da se dešava“, podvukao je ministar. On je naveo da postoji mnogo institucija u zemlji koje mogu da pruže svaku vrstu pomoći, kojima građani mogu da se obrate, te da nema razloga da učine bilo šta nažao sebi ili drugima. „Hvala svima koji su na treptaj oka reagovali da dete bude zbrinuto“, zaključio je Stefanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hapšenjemajka
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • obrazina

    dr ili nije dr ali je uspeo…

  • bambi

    Nadlezno ministarstvo je izdalo direktivu Centrima za socijalni rad da se u slucaju da prvostepeni sud trazi misljenje u vezi toga koji je roditelj podobniji za vrsenje starateljstva nad malim detetom u slucaju parnicnog postupka odredjivanja starateljstva, uvek daju misljenje da se dete dodeli majci, gotovo u 99% slucajeva. Nakon dostavljenog misljenja, Osnovni sudovi peru ruke tako sto samo prepisu misljenje iz Centara i gotova stvar. Ova diskriminacija traje vec 40 godina. Normalno, mlade devojke su doznale za ovu anomaliju i zloupotrebljavaju je na nacin da nadju dobro situiranog momka, zatrudne, pobegnu sa detetom kod roditelja, tuze bivseg par puta za izmisljena nasilja koja prolaze uz jednog svetoka koji je najcesce njena drugarica koja pije kafu sa njom i kraj price. Cilj im je alimentaciona finansijska zarada i to koristeci sopstveno dete. Nista odvratnije od ovoga zapravo i nema. Iskoriscavanja sopstvenog deteta da bi se dolazilo do para posto nista u zivotu mlade mame ne mogu da stvore svojim intelektom i radom. Rezultat ovakve politiek je sledeci. 100.000 beba ne moze ni da vidi svoje oceve a kamoli da ih pomiluje zbog bahatog ponasanja majki. 30..000 srba svake godine manje. Svaka treca trudnoca zavrsava abortusom. Brakovi traju do sedam godina. Deca rastu bez oceva i postaju nasilnici. Hiperprodukcija starleta, prostitutki, sponzorusa, influenserka, blogovki….Porodica vise ne postoji. Mlade devojke deca uopste ne zanimaju. Da nema oceva koji na sve moguce nacine brinu o deci bilo bi strasno. Mlade mame brze bolje decu daju u jaslice i to vec sa godinu dana, posle u vrtice, pa posle u skolu, boravak, popodne baba i deda a nocu ih cuva Bog. Mlade mame ne izlaze iz kafica, diksoteka, kockarnica, alkoholisu se i drogiraju sa mnogobrojnim intimnim prijateljima rasipajuci se sa detetovim novcem. Ali zato imaju zivaca da setaju kerove po parkovima pokazujuci novu garderobicu, sa slusalicama u usima, naocarima za sunce, tetovazama, cigrarica u ruci, ajfon na izvolte, urbani fazoni, automobili, izlasci…Diskriminacija medju polovima kada je starateljstvo u pitanju je najekstremnije u ovom delu Evrope. Zasto drzava ovo radi ostaje da se vidi. Udovoljava se ovakvim majkama koje kao sto vidite ne prezu ni da ubiju bebu i da je bace u kontejner a kamoli bilo sta drugo. Ocevi se tretiraju kao stoka a zrtva ovakve politike su bebe i deca. Umesto da deca budu prioritet nase drzave, prioritet nase drzave su sponzoruse. Odvratno.