Uhapšena trojica muškaraca, ukrali eksploziv iz “Krušika”!

Za samo nekoliko sekundi pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), u petak su uhapsili trojicu muškaraca u Valjevu, osumnjičenih za pokušaj preprodaje eksplozivnih materija koje su, nezvanično saznajemo, prethodno ukradene iz ovdašnje vojne fabrike „Krušik“.

Lisice na ruke stavljene su im na parkingu u Ulici Selimira Đorđevića, naočigled brojnih prolaznika, kod nove valjevske pijace, a pripadnici SAJ-a munjevito su pre toga opkolili dva automobila kragujevačke, odnosno lozničke registracije.

Policija je, saznajemo, preprodavcima eksploziva postavila zasedu, prilikom primopredaje opasnih materija kupcu. Nezvanično saznajemo da su među uhapšenima dva mladića koji su nedavno počeli da rade u „Krušiku“, a treća osoba je kupac. Iz vojne fabrike, saznaju Novosti, krišom su izneti sporogoreći štapini, ili detonirajuće kapisle koje služe za aktiviranje eksploziva.

– Za samo nekoliko trenutaka, policajci u crnim uniformama, maskirani fantomkama, blokirali su sumnjive automobile i iz njih izvukli trojicu muškaraca – priča očevidac. – Dok su brojni prolaznici, koji su došli na pijacu, jer je petak u Valjevu pijačni dan shvatili šta se dešava, sve je već bilo gotovo.

Identitet uhapšenih nije saopšten, a istraga je u toku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krušikValjevo
Komentari (0)
Dodaj komentar