Uhapšeni migranti koji su pobegli sa aerodroma

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su i uhapsili dvojicu migranata koji su pobegli iz prostorije za privremeni boravak zadržanih osoba na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Migranti su juče pobegli iz te prostorije.

Uhapšeni su državljani Tunisa M.L. i A.H. i u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom određeno im je zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je MUP.

Beogadski aerodrom „Nikola Tesla“ saopštio je da je juče, rano ujutru, pet putnika kojima nije dozvoljen ulazak u zemlju provalilo deo fasade prostorije u kojoj su zadržani, a samo je jedan od njih uhvaćen.

Oko tri sata ujutru pet putnika koji su po proceduri bili smešteni u prostoriji namenjenoj za privremeni boravak lica zadržanih po tom osnovu, uspelo je da izađe iz prostorije, od koji su četiri pobegla u nepoznatom pravcu, a jednog putnika su u toj nameri sprečili službenici obezbeđenja aerodroma.

Kako je navedeno, radnici obezbeđenja aerodroma Nikola Tesla odmah su o tom događaju obavestili MUP.

Bezbednost putnika i vazduhoplova ni u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje, navedeno je u saopštenju.

Beogradski mediji su javili da je iz pritvora na aerodromu „Nikola Tesla“ pobeglo nekoliko migranata, koji su zadržani na aerodromu jer nisu imali neophodnu dokumentaciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aerodrom Nikola Teslamigranti
Komentari (0)
Dodaj komentar