Upad u valjevsku Gračanicu: Policija hapsi vernike?

Policija upala u manastirsko zdanje u valjevskoj Gračanici i hapsi okupljene meštane koji brane svetinju od potapanja zbog akumulacionog jezera Rovni, javljaju danas beogradski mediji.

Prema prvim saznanjima, narod koji je tu već danima stražario potrpan je u džipove i odveden. Među nekolicinom vernika najviše je bilo žena i dece.

Policija je razvalila vrata manastira i počela sa iznošenjem preostalih ikona. Na licu mesta nalazi se i bager koji ruši konak.

Narod koji je bio u manastiru, a među njima i dve devojčice od tri i pet godina, ostavljen je na oko kilometar od manastira. Njih čuva nekoliko policajaca i u blizini je marica kojom će najverovatnije biti odvedeni kod sudije za prekršaje.

Prema rečima jednog od prisutnih kamioni odnose daske od pomoćnih prostorija manastirskih u kojima je narod spavao proteklih meseci, prenose lokalni mediji.

Preostali neobeleženi grobovi oko manastira sravnjeni su, a iz manastira iznesen veći deo ikona i ostalih crkvenih stvari.

Cela ova akcija sprovedena je kako bi bila nastavljena gradnja veštačkog, akumulacionog jezera Rovni, svojevrsnog valjevskog „skadra na Bojani“, projekta koji se realizuje još od 1988. godine.

Priključite se diskusiji o upadu u Gračanicu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Gračanicahapšenjemanastirpolicija
Komentari (0)
Dodaj komentar