Uprava carina: Preko granice putnici pokušavaju da prenesu i cvetove i semenke marihuane

Carinici su prethodnih dana u nekoliko navrata, na prelazima Gradina i Batrovci, sprečili pokušaje šverca manjih količina narkotika, medju kojima su marihuana, njeni cvetovi i semenke, hašiš i tablete ekstazija, koje su putnici prilikom prelaska granice pokušavali da sakriju u teglama putera od kikirikija, nutele, medju sportskim suplementima, ali i u donjem vešu, saopštila je danas Uprava carina.

Jedan takav slučaj zabeležen je 25. jula na izlazu prelaza Gradina kada su carinici tokom detaljnog pregleda vozila holandske registracije, kojim je upravljao holandski državljanin turske nacionalnosti, u ručnom frižideru koji se nalazio u prtljažniku kola, u tegli kikiriki putera pronašli sedam grama marihuane, dok je u teglama sa nutelom nadjeno 90 grama hašiša.

Kod trojice putnika turske nacionalnosti je 26. jula na prelazu Gradina, u putnoj torbi jednog od njih, u kutiji sportskih suplemenata pronadjene su i 33 tablete ekstazija.

Na prelazu Gradina je 28. jula u vozilu nemačke registracije, kojim su putovala dvojica nemačkih državljana, pronadjene su semenke marihuane, i to najpre u džepu košulje 40-godišnjeg vozača gde je nadjena metalna kutijica sa semenkama, a zatim i u njegovom donjem vešu gde je otkrivena još jedna drvena kutijica sa epruvetom punom istih semenki.

Istog dana na prelazu Batrovci carinici su u vozilu nemačke registracije, kojim je putovalo troje grčkih državljana turskog porekla, prilikom ličnog pregleda u torbici koju je vozač nosio oko pojasa, pronašli staklenu tegla punu suvih cvetova marihuane, kao i jedan zavežljaj presovanog hašiša.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Hvale se kako hvataju sitne kriminalce. A sta je sa krupnim?