Voz kod Grdelice smrskao automobil na pružnom prelazu, vozač preživeo

Treteni voz na liniji Preševo – Niš, naleteo je danas na automobil na pružnom prelazu u Grdelici kod Leskovca i potpuno ga smrskao, a vozač S.S. (65) iz okolnog sela Tupalovce preživeo je nesreću.

Kakao je agenciji Beta potvrdjeno u preduzeću Železnica Srbije, udes se dogodio oko 10 sati i od tada je pružni saobraćaj u prekidu.

Vozač automobila S.S. prelazio je prugu preko, tvrde meštani, neobezbedjenog prelaza kada je u njega udario voz.

Ekipa Doma zdravlja u Grdelici reagovala je za par minuta, i zatekla vozača u svesnom stanju i sposobnog da se orijentiše.

„Žalio se na bolove u levom delu grudnog koša i levoj ruci. Ukazali smo mu prvu pomoć i prebacili ga u urgentni centar Opšte bolnice Leskovac, gde slede snimanja i ispitivanja“, rekla je doktorka Marina Pešić.

Meštanin koji živi u blizini pruge rekao je da je odjednom čuo jak udarac, škripu kočnica voza, a zatim ugledao scenu od koje se „naježio“, jer je automobil nasred pružnog prelaza bio potpuno smrskan.

„Pozvao sam komšije i otrčali smo do mesta udesa, videli da je vozač automobila živ i polako smo ga izvukli. Rekao sam: Brate, ovaj dan da slaviš kao svoju drugu slavu“, ispričao je on.

On je rekao da se na tom pružnom prelazu često dešavaju nezgode jer nema rampe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar