Voz udario dečaka na Novom Beogradu

Desetogodišnji dečak jutros je teško povređen dok je pretrčavao prugu na ulasku u železničku stanicu Novi Beograd, a kada je na otvorenoj pruzi na njega naleteo „BG voz“.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je dečak povređen jutros nešto pre 9.00 časova kada ga je udario voz u Ulici Milutina Milankovića na pruzi na Novom Beogradu.

Dečak je bio bez svesti, a zadobio je tešku povredu glave i povredu desne butne regije, rekla je Macura, ističući da je mališan prevezen na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra.

Kako su saopštile Železnice Srbije, dečak je povređen dok je pretrčavao prugu na ulasku u železničku stanicu Novi Beograd, kada je na otvorenoj pruzi na njega naletela kompozicija beogradske gradske železnice „BG voz“.

Prema izjavama koje prikuplja Komisija za vanredne događaje srpskih železnica, mašinovođa je video dečaka kako pretrčava prugu i sirenom je pokušao da ga upozori na voz, ali dečak nije stigao da se skloni sa pruge.

Na mesto nesreće odmah su izašle nadležne službe, a dečak je prevezen u bolnicu sa teškim povredama.

Kako ističu iz Železnica, i današnji slučaj je još jedno veliko upozorenje da se pruga ne sme prelaziti na mestima koja za to nisu predviđena, jer može doći do nesreća sa tragičnim posledicama.

Železnički saobraćaj na tom delu pruge bio je u prekidu do 10.35 sati, kada je normalizovan.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decaknesrećaNovi Beogradvozzeleznica
Komentari (0)
Dodaj komentar