Vozač „rendž rovera” greškom ranjen kod škole?

Još jedna pucnjava dogodila se u Novom Sadu, nakon što je prekjuče oko podneva u rafalnoj paljbi kod osnovne škole „Đura Daničić” ranjen Niko Uskoković (1979). Po nezvaničnim saznanjima, ova dva događaja koja su se desila u razmaku od samo četrnaest sati, ne dovode se u vezu, ali su nova trauma za Novosađane koji strepe prilikom izlaska na ulicu.

Podsećamo, u decembru 2016. u centru ovog grada nađena su tela na smrt pretučenih Dragana Jovanovića Gidre i Darija Roklicera, a u novembru je hicima iz vatrenog oružja ubijena Teodora Kaćanski.

Do najnovije pucnjave došlo je preksinoć, oko dva sata iza ponoći, kada su se u Kisačkoj ulici sukobile dve grupe, a jedan muškarac ranjen je u stopalo.

U Urgentnom centru Vojvodine navode da je te noći primljeno četvoro Novosađana, među kojima je muškarac B. J. (1983) sa prostrelnom ranom, i žena S. V. (1983) sa teškim povredama. Lakše su povređena dvojica muškaraca, N. Ć. (1984) i I. P. (1981). Svi su nakon ukazane lekarske pomoći pušteni na dalje kućno lečenje.

Iz bolnice je pušten i Niko Uskoković, potvrđeno nam je u Urgentnom centru. On je ranjen u ruku, a napadnut je dok je u Ulici Dušana Vasiljeva najverovatnije izlazio sa parkinga vozeći beli „rendž rover”.

Policija se nije oglašavala tim povodom, a navodno je dosad saslušano nekoliko osoba, međutim niko zasad još nije uhapšen.

Postoje pretpostavke da Uskoković možda nije bio meta, već da je napadač mislio da je u „rendž roveru” sa zatamnjenim staklima Goran Kovačević Goranac koji je, po nezvaničnim informacijama, vlasnik tog vozila.

Obojica Vrbašana koji žive u Novom Sadu svojevremeno su bila osuđena na zatvorske kazne zbog organizovanog kriminala u proizvodnji skanka. Goranac je bio vođa klana, a Uskoković i još devetorica članovi. To je prva grupa u Srbiji sa kojom je Tužilaštvo za organizovani kriminal 2012. godine sklopilo sporazum o priznanju krivice uz trajno oduzimanje imovine, luksuznih automobila i stanova, pa su dobili manje kazne.

Goranac je oženio Uskokovićevu sestru, pa se u tome vidi još jedno objašnjenje za to kako je ovaj drugi vozio skupoceno vozilo.

„Njih dvojica su slične građe. Napadač je verovatno mislio da je u kolima Goranac”, kaže sagovornik blizak istrazi.

Upućeni tvrde da su obojica u prijateljskim vezama sa momkom Novosađanke Teodore Kaćanski koja je ubijena, veruje se greškom, u džipu svog mladića. Istraga ide i u tom pravcu, koji bi možda mogao da pokaže čiji je motiv da se obračunava sa grupom ljudi bliskih Gorancu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da ga „ne zanima” da li je posredi mafijaški obračun ili nešto drugo, već da policija „pod hitno” otkrije i uhapsi učesnike u pucnjavi kojom je „užasnut” jer se odigrala usred dana pored škole. I ministar policije Nebojša Stefanović zatražio je brzo rasvetljavanje okolnosti ovog događaja i pronalaženje počinioca, a u protivnom, poručio je, uslediće smene u kriminalističkoj policiji.

Novosadska policija je pre desetak dana dobila novog načelnika. Umesto Siniše Radakovića, na njenom čelu sada je Milorad Šušnjić.

(Snežana Kovačević, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novi sadpolicijapucnjava
Komentari (0)
Dodaj komentar