Završeno psihološko veštačenje Malčanskog berberina

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, vraća se u niški zatvor, pošto je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, okončano njegovo psihološko veštačenje.
Veštačenje Jovanovića osumnjičenog za otmicu i silovanje 12-godišnje devojčice trajalo je mesec dana, a obavljeno je po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu. Nalaz i mišljenje veštaka biće dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi isgradu protiv Jovanovića, a za sada nisu poznati javnosti, javlja Tanjug.

Psihološko veštačenje treba da oceni da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u toku potere policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju.

Više javno tužilastvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo, 10 dana držao i silovao malu M.K.

Za ova krivična dela preti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen u nedelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci. Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao, preneo je Tanjug.

Inače, M.K. koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi. Devojčica je bila ošišana sa modricama po telu i neko vreme je provela u Kliničkom centru u Nišu radi oporavka.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

malcanski berberin
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Verujte mi, imao sam priliku u zivotu da nekoliko puta imam sudsko vestacenje od kako oni kazu eksperata svih nasih klinika. Ono sto sam svojim ocima video i doziveo, a nisam mogao ni da zamislim, izvestajem koji su napisali i predali sudu crnu boju su prekrstili u belu. Jednostavno, vestaci moraju da rade kako im se naredi. Najekstremniji slujavemi sudskih vestaka se inace ogleda u brakorazvodnim parnicama pri utvrdjivanju koji staratelj je podobniji za vrsenje starateljstva. U 99% slucajeva moraju da daju misljenje sudu da se deca dodeljuju majkama jer im je takvo naredjenje od strane nadleznog ministartstva. Da ne poverujete, kada nemaju kud, i kada je ocigleno da niti majka ima uslova za zivot, da je klasican primer diskoteke, kafici, alkohol, cigarete, od razvedenih roditelja, sa racunima astronomskim, sa ostavljnjem deteta nocu zbog momackog zivota, i da ne navodimo sta jos, cak i takvim slucajevima da bi ipak na silu dete dodelili majci, koristi recenicke trikove kojih imaju puna fioka. Npr. bilo kakva promena sredine za dete ne bi povoljno uticalo, prepoznatljiva je i uocljiva neraskidiva veza izmedju majke i deteta, dete je jako malo i potrebna je majcinska ljubav,…. Otprilike se ocevi tretiraju u Srbiji kao stoka. Po ovoj vrsti diskriminacije smo prvi u Evropi. Sve je najobicnija farsa, i sudsko vestacenje, i sudsko vece, i zalbe Apelacionom i korupirana Centra za socijalni rad.