Zbog nesavesnog lečenja: Lekarima „Decedre“ po 15 meseci zatvora

Prvi osnovni sud u Beogradu ponovo je danas osudio na po 15 meseci zatvora troje lekara privatne beogradske klinike „Decedra“ zbog nesavesnog lečenja Jelice Radović (19) preminule od sepse nakon operacije čukljeva na toj klinici 2006. godine, a v.d. direktora klinike na uslovnu kaznu.

Na po 15 meseci zatvora osuđeni su hirurg ortoped Slavko Tomić, kao i specijalisti anesteziologije Miodrag Stojanović i Olivera Jeremić zbog krivičnog dela „teško delo protiv zdravlja ljudi“.

Njima je izrečena i mera bezbednosti zabrane obavljanja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju po od dve godine.

V.d. direktora klinike „Decedra“ Svetlana Sremčević zbog krivičnog dela „nesavestan rad u službi“ osuđena je na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana, uz istu meru bezbednosti četiri godine.

To je druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom su lekari bili osuđeni na kazne zatvora ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

I na novu presudu stranke će imati pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu.

Prvom ukinutom presudom lekari su bili osuđeni na iste kazne.

Jelica Radović je umrla 9. septembra 2006. godine.

Ona je operisana 5. septembra iste godine na klinici Decedra, a njeni roditelji su narednog dana primetili da joj je loše.

Jelica je 8. septembra prebačena u Ginekološko-akušersku kliniku i posle u Urgentni centar, gde su lekari utvrdili da ima sepsu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Jelica Radovićlekaripresudasudjenje
Komentari (0)
Dodaj komentar