A. Šešelj (SRS): Nema razloga za odlaganje dijaloga

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj ocenio je danas da ne postoji nijedan razlog za odlaganje medjustranačkog dijaloga o izbornim uslovima.

Održavanje dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima u Srbiji najavljeno je uz posredovanje članova Evropskog parlamenta, ali još uvek nije saopšten datum početka razgovora.

„Smatramo da dijalog izmedju stranaka nije nikakva epohalna stvar, nešto čemu treba da se iščudjava, već je to normalna praksa“, kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u centrali SRS.

Šešelj je predložio da se u Zakon o izboru narodnih poslanika kao krivično delo doda prikupljanje potpisa predstavnika jedne stranke za listu kojoj ne pripada, što bi se kažnjavalo zatvorom.

Dodao je da na isti način treba da budu kažnjeni političari koji gradjane podmićuju novcem i poklonima tokom predizborne kampanje.

„Ne sme da bude dozvoljena kupovina glasova, bilo kakav uticaj na slobodu gradjana da glasaju za koga žele“, istakao je Šešelj.

Šešelj je naglasio da je potrebna suštinska promena u uredjivanju javnih servisa, Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV).

On traži da na javnim servisima sve političke opcije budu ravnopravno zastupljene, da se uvede još debatnih emisija, kao i novi format u kojem bi stranke mogle da se izjasne o aktuelnim pitanjima.

Šešelj je ocenio da trenutna vlast ne treba da pristane „na poniženje“ i organizuje medjustranački dijalog uz posredovanje Evropskog parlamenta.

„To nije potrebno Srbiji, nikakav dijalog vlasti i prozapadne opozicije u kojem će se preporučivati strancima. Treba sami da rešimo anomalije našeg izbornog procesa, a ne da čekamo strance“, naglasio je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar