Aćimović (SRS): Nismo protiv Ukrajine, ali je problem što dobijaju instrukcije od Nato pakta

Kandidat za narodnog poslanika Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Aćimović izjavio je danas da ta stranka nije protiv Ukrajine i ukrajinskog naroda, ali da je problem u tome što Ukrajina „dobija instrukcije od SAD, EU i Nato pakta“.

„Što se tiče ukrajinske krize, SRS je apsolutno na strani Rusije i njihovog predsednika Vladimira Putina, koji dobro zna šta radi i kako se ponaša prema ostatku sveta. Mi ga u tome podržavamo“, rekao je Aćimović je novinarima u Šapcu, gde su članovi te stranke delili knjige predsednika SRS Vojislava Šešelja i prikupljali postpise za peticiju „protiv gej brakova“.

Naglasio je da ta stranka nije protiv Ukrajine i ukrajinskog naroda, jer ni Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova i Metohije.

„Problem je što oni dobijaju instrukcije od SAD i Evropske unije, odnosno Nato pakta, a dobro znamo šta su nam Nato pakt i njihove države učinile 1999. godine i načinile nam velike materijalne štete“, kazao je Aćimović.

On je ocenio da Srpska radikalna stranka, kao i Srbija, „nikada ne treba da dozvole i zaborave njihova zla“.

„Ukoliko budemo deo parlamentarne ili vladajuće koalicije, SRS nikada neće dozvoliti da Srbija udje u Nato pakt i u Evropsku uniju“, istakao je on.

Aćimović je dodao da se ta stranka zalaže za celovitu Srbiju zajedno sa Kosovom i Metohijom, za Republiku Srpsku, za pomoć Srbima u Crnoj Gori i svima koji žive van njenih granica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar