Aleksić: Izbori su neophodni, opozicija da napravi kompromis

Poslanik i potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da su vanredni beogradski i parlamentarni izbori neophodni i da bi ih trebalo što pre raspisati.

Aleksić je agenciji Beta kazao da se Kosovo i Metohija mogu sačuvati samo obaranjem režima Aleksandra Vučića.

Dodao je i da se pod ovom vlašću država nikada neće izboriti protiv opšte pljačke i korupcije.

„Nažalost, u Srbiji ne funcionišu institucije i izbori se dešavaju samo onda kada Vučić proceni da mu je to potrebno. Vučić je sinoć rekao da će izbori biti kada to kaže opozicija, ali posle deset godina njegovih svakodnevnih laganja i obmanjivanja građana, njemu više niko ništa ne veruje“, kazao je Aleksić.

Istakao je da bi vanredni parlamentarni izbori trebalo da se odmah raspišu, kako bi se sprečila implementacija francusko-nemačakog sporazuma.

„Ova vlast bi morala da se smeni, građani ne smeju da dozvole Vučiću da implementira francusko-nemački sporazum. Takođe, prisustvujemo jednoj nekontrolisanoj pljački i uništavanju svih resursa i institucija države, zbog čega Vučić i njegovo okruženje moraju da budu kažnjeni odlaskom u političku prošlost“, naglasio je Aleksić.

Na pitanje Bete, kako bi opozicija trebalo da nastupi na eventualnim vanrednim izborima, s obzirom na različite stavove o Kosovu i Metohiji, Aleksić je rekao da je neophodno postizanje kompromisa.

„Opozicija bi trebalo da nađe minimum kompromisa za nastup na izborima. Dogovor o nenapadanju mora da postoji, bilo da se radi o nastupu u dve ili tri kolone. Da bi Vučićeva diktatura bila poražena, opozicija mora da sve razlike stavi po strani. Kad već možemo da se u parlamentu dogovoramo o parlamentarnoj borbi, onda to isto možemo da postignemo i u izbornoj kampanji. Ovde se ne radi o ideološkoj borbi već o opstanku institucija, naroda i države“, zaključio je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar