Aleksić (Narodna stranka): Nastavi li se sa besmislenim amandmanima ne učestvovati na sednicama

Ukoliko poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije nastave sa podnošenjem „besmislenih“ amandmana i opstrukcijom parlamenta, predlog Narodne stranke (NS) će biti da se ne učestvuje na takvim sednicama, izjavio je danas potpredsednik i poslanik NS Miroslav Aleksić.

„Ovo je gaženje demokratije i potpuno urušavanje institucije Skupštine i ponižavanje gradjana i poslanika opozicije“, rekao je Aleksić agenciji Beta, navodeći da opozicija mora u narednom periodu da se dogovori o jedinstvenoj strategiji kako da odgovori na „ovakvo ponašanje režima“.

On je naveo i da je Srbija verovatno jedinstveni primer u svetu gde vlast koja ima dvotrećinsku većinu opstruiše rad parlamenta i podnosi besmilene amandmane kako bi oduzela opoziciji vreme za raspravu.

Aleksić je kazao da vlast praktično tera opoziciju da izadje iz parlamenta i naveo da bi napuštanjem sednice, svet mogao da vidi da u Skupštini Srbije nema dijaloga i razmene mišljenja.

On je kazao da postoji način i da se delimično učestvujemo u radu, odnosno da se dolazi na sednice kada se postavljaju pitanja ili raspravlja o zakonima u načelu, ali ne i na sednice gde se razmatraju besmisleni amandmani vladajuće većine i „čitaju sastavi i hvalospevi koje im je neko drugi napisao“.

Pokret gradjana Srbije juče je pozvao poslanike koji „stvarno predstavljaju gradjane i koji poštuju instituciju Narodne skupštine“ da sednice organizuju „na slobodnim trgovima i ulicama, sa ljudima koji traže slobodu i pravdu“, a da u zgradi parlamenta ostanu samo poslanici vladajuće stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar