Aleksić:Ko će da nadoknadi štetu poljoprivrednicima jer država nema efikasan sistem odbrane …

 Zamenik šefa poslaničke grupe Socijaldemokratska stranka – Narodna stranka Miroslav Aleksić uputio je danas pitanja ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću i premijerki Ani Brnabić na koji način će poljoprivrednicima biti nadoknadjena šteta nastala zato što država nema efikasan sistem odbrane od grada.

Aleksić je na konferenciji za novinare u skupštinskom holu rekao da je šteta izmedju 40 i 60 miliona evra svaljena na ledja poljoprivrednih proizvodjača jer ne postoji efikasan sistem zaštite od grada.

On je kazao da država nema para da kupi rakete, a da kada taj problem repi onda nema strelce, jer neće niko da radi za 4.000 dinara mesečno, ali da i kada nadju strelce onda se ispostavi da ne funkcioniše sistem javaljanja odnosno strelci ne dobijaju na vrema komandu za reagovanje.

„Pitam ministra kada će početi neko da preuzima odgovornost i kada će premijerka smeniti nekoga“, upitao je Aleksić.

On je naveo i da gradjani upućuju tužbe zbog nastale štete i da ih dobijaju, te da se više hiljada evra onda isplaćuje na ime presuda iz državnog budžeta jer neko nije obavljao svoj posao.

On je pitao i ko je odgovoran što se strelcima ne uplaćuju doprinosi po ugovorim koje su potpisali sa Hidrometeorološkim zavodom.

„Oni koji rade ne dobijaju doprinose. Država vara ljude koji treba da rade za državu“, dodao je Aleksić.

On je napomenuo i umesto 1.800 Srbija ima 1.200 protivgradnih stanica jer nema ko da radi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar