Ambasador SAD u Prištini razgovarao sa liderom Samoopredeljenja

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet razgovarao je danas sa liderom Samoopredeljenja i kandidatom za premijera Aljbinom Kurtijem o toku pregovora o formiranju nove vlade i izrazio želju da kosovske institucije budu što pre formirane, saopšteno je iz tog pokreta.

Kako prenosi koha.net Kurti je na sastanku rekao da pregovori dve stranke idu pozitivnim tokom i uverio Kosneta da će nova vlada biti brzo formirana i da su prioriteti nove vlade vladavina prava, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i socio-ekonomski progres, kaže se u saopštenju Samoopredeljenja.

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova (DSK) Vjosa Osmani posle sastanka rekla je, kako su preneli mediji, da im je američki ambasador preneo poruku da ohrabruje „konstruktivan pristup“ te partije.

Prioriteti DSK i verovatnog koalicionog partnera LVV o kojima je diskutovano tokom sastanka su ekonomski razvoj, dijalog sa Srbijom, vladavina prava, ali i koordinacija stavova sa partnerima SAD i EU u prvom redu, navodi se u saopštenju DSK.

Prema rečima potpredsednika Samoopredeljenja Glauka Konjufce tokom današnjeg sastanka radnih grupa DSK i Samoopredeljenja usaglašeni su stavovi o 90 odsto pitanja iz oblasti privrede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar