Antić: Nelogično pripajanje resora saobraćaja Ministarstvu rudarstva

Ministar rudarstva i energetike i funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić rekao je danas da su socijalisti odredili ko će biti njihovi predstavnici u novoj vladi, ali da će biti dodatnih konsultacija.

„SPS je definisao kadrovska rešenja, ali će biti još dodatnih konsultacija oko sastava nove vlade“, rekao je Antić novinarima u Beogradu.

Na pitanje da li je tačno da će u novoj vladi resor saobraćaja biti pripojen Ministarstvu na čijem je čelu, Antić je rekao da je to nelogično, pa samim tim i potvrda da je reč o spekulacijama.

Antić je rekao da ne zna ništa o tome da član Predsedništva SPS-a Novica Tončev planira da napusti socijaliste.

On je kazao da je video Tončeva na sednici Predsedništva i Glavnog odbora SPS-a.

„Svaka partija ima i neki unutrašnji život i unutar nje se vodi dijalog. Nisam čuo nijednu informaciju koja bi potvrdila da će Tončev napusiti partiju“, rekao je Antić.

Beogradski dnevnik „Večernje novosti“ od srede preneo je da funkcioner SPS-a i poslanik Novica Tončev,  nezadovoljan kadrovskom kombinatorikom oko nove vlade, razmišlja o napuštanju partije i formiranju nove stranke.

Tončev je za „Novosti“ rekao da još nije doneo konačnu odluku, ali da razmišlja o formiranju nove političke stranke koja bi bila leve orijentacije i borila bi se za prava radničke klase.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar