Apel 100: Omogućiti overu potpisa podrške kandidatima i posle 1.marta

Pokret Apel 100 ličnosti koje podržavaju kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije, danas je pozvao vlasti da osnovnim sudovima i opštinskim upravama omoguće da i posle 1. marta overavaju potpise podrške kandidatima za predsednika.

Apel je u saopštenju naveo da postoji „opravdana zabrinutost“ da će overa potpisa podrške kandidatima za predsednika Srbije biti „administrativno usko grlo“ predstojećeg predizbornog procesa, jer osnovni sudovi i opštinske uprave za to imaju nadležnost samo do 1. marta.

„Pozivamo nadležne organe da hitno usvoje odgovarajuće propise koji će omogućiti da overu potpisa u izuzetnim slučajevima, kao što su izborne procedure, i dalje mogu da vrše osnovni sudovi i opštinske uprave, jer za to imaju neophodne resurse i odgovarajuće iskustvo“, piše u saopštenju.

Pokret je dodao da broj javnih beležnika koji trebaju da preuzmu tu nadležnost, nije dovoljan da bez problema, u kratkom roku, uz svoje redovne poslove, overe najmanje 10.000 potpisa gradjana za svakog predsedničkog kandidata.

Pokret „Apel 100“ čine javne ličnosti koje podržavaju predsedničku kandidaturu zaštitnika gradjana u ostavci Saše Jankovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar