Bećaj: Gradjani se na izborima 6. oktobra opredelili za diskontinuitet

Politički analitičar Beljulj Bećaj ocenio je da su se na vanrednim parlamentranim izborima 6. oktobra, gradjani Kosova opredelili za diskontinuitet u odnosu na političare koji su po njegovim rečima, Kosovo doveli u ćorsokak i „obogatili se manipulišući političkom voljom gradjana“.

Navodeći da Kosovo „nije imalo gore lidere“ od onih koji su bili na vlasti do 6. oktobra, Bećaj je za portal Kossev ocenio da rezultati glasanja „dokazuju da možemo potencijalno imati obećavajuće lidere koji mogu da naprave promenu“.

„Samoopredeljenje i LDK nisu alternativa za dosadašnju politiku, ali njihovo zajedničko pozicioniranje ne bi imalo smisla ukoliko ne predstavlja diskontinuitet sa dosadašnjom političkom školom ‘oslobodilaca’ koji su gradjane oterali iz vlastite države i štaviše, naterali ih da se odriču kosovskog državljanstva“, naveo je Bećaj.

Ocenio je da jedino ukoliko vlast bude vodila poštenu politiku, gradjani neće tražiti rešenje problema van Kosova „i sa drugim državljanstvom, kako je bilo do sada, nego unutar kosovske države“.

Dodao je da buduća Vlada Kosova treba da stekne poverenje gradjana računajući pre svega na sposobnost, iskrenost, poštenje i smelost, kompetentnost u pravcu eliminisanja nasledjenih prepreka i problema i imajući u vidu realna obećanja tokom izborne kampanje.

„Gradjani Kosova su svesni da se nasledjeno razočaranje ne može preko noći pretvoriti u poverenje, ali bi predizborni slogan Samoopredeljenja ‘Došao je dan’ bio besmislen ukoliko delovanje Vlade odmah posle formiranja ne pruža početne konkretne odgovore za nagomilane probleme“, naveo je Bećaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar