Beogradska opština sprečila održavanje tribine Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd

Beogradska opština Palilula sprečila je održavanje tribine Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ u Ovči uz obrazloženje da se renovira sala mesne zajednice.

Ta inicijativa je danas u saopštenju navela da je sinoć u Mesnoj zajednici Ovča, „po nalogu Opštine Palilula sprečeno održavanje tribine pod nazivom ‘Nismo gradjani drugog reda’ „.

Navedeno je i da je skup u to vreme bio prijavljen, sala rezervisana i sve to potvrdjeno još u decembru, ali „usmenim putem obavešteni smo samo par sati pre dogovorenog termina, da dogadjaji ne mogu biti održani pod izgovorom renoviranja sala mesnih zajednica“, navodi se u saopštenju.

Inicijativa je navela da je time Opština Palilula „sprečila gradjane da svoju mesnu zajednicu u Ovči iskoriste za razgovor o lokalnim problemima koji ih muče“, koji su u tom prigradskom naselju mnobrojni.

Inicijativa je istakla da neće odustati od najavljenih skupova u Mesnoj zajednici Kotež 16. januara i Mesnoj zajednici Stara Borča, 17. januara, „makar morali da ih održimo ispred zaključanih vrata“.

„Sabotiranja, pretnje i pritisci kojima smo izloženi“ od započinjanja serije razgovora u mesnim zajednicama, „govore nam da se vlast najviše plaši lokalnog organizovanja i rešavanja realnih problema gradjana“, ocenjeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar