Beogradu u Vašingtonu uručen do sada najteži papir za Kosovo

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je na sastanku Beograda i Prištine u Beloj kući na stolu papir čija jedna tačka podrazumeva međusobno priznanje Srbije i Kosova, a da se na predsednika Aleksandra Vučića vrši ogroman pritisak.

„Dobili smo nikada gori papir od kada su krenuli pregovori sa Prištinom. Bilo je 16 tačaka na papiru, na stolu, od kojih 10 tačka podrazumeva međusobno priznanje“, rekao je Mali novinarima.

Od dvadesetak prisutnih ljudi, ne samo Albanaca, na svaku reč naše delegacije reaguju veoma agresivno, protiv nas, rekao je ministar.

Mali je kazao da je bilo veoma malo ekonomskih tema. Rekao je da je predsednik Aleksandar Vučić, na osnovu obaveštajnih informacija, znao da neće biti samo ekonomske teme.

„Tačka 10 odnosi se na međusobno priznanje. Ima i ekonomskih tema i one koje se odnose na infrastrukturu, autoput, železnice, pomoći malim i srednjim preduzećima kako bi se podigla ekonomija celog region. Ogroman pritisak“, kazao je on.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kosovo
Komentari (10)
Dodaj komentar
  • Ana

    A kada su to srbi u svetu imali pravde i obraza, isim medjusobnog.

  • Anonimni

    Trebali su JOS JUCE da seednu u avion i nazad kuci.USTAV NIKO NECE OBICI JER MNOGO VUJICA CEKA I JEDNE I DRUGE:

  • Uvlaka

    Džordan multiaktiv? Nisam znaaaaaoo 😂😂😂

  • Anonimni

    Ma nemoguce, nasi jako dobri, i dokazani, partneri i prijatelji to nikad ne bi uradili. Pa oni su neutralni, zato je mudri Vodja i prihvatio da bas oni vode te razgovore.

  • Anonimni

    Pakuj kofere i kuci. Nema sta da se razgovara. Rezolucija 1244 je jedina opcija.

  • Dragan

    Genijalni vodja da prestane da kmeči i da prekine sve pregovore dok se Rezolucija 1244 NE PRIMENI U POTPUNOSTI. I da zaobidjenmo Ustav RS po kome je odrivanje od dela teritorije AKT VELEIZDAJE, TO MORA DA PRODJE SB UN. A tamo su, ne samo Rusija i Kina (principi i prijateljstvo) već i gomila zemalja kojima se „smeši“ separatizam: Španija, Grčka, GB (Škotska, Irska, Veld). To bi bilo otvaranje Pandorine kutije. Šta sa (ogromnom) imovinom SPC na Kosmetu. Trepča je u većinskom vlasništvu Srbije. A, moža niste znali, ČAK I SADA VIŠE SRBA ŽIVI VAN ZSO, NEGO U NJOJ. Ako ova vlast nemože da rešo problem neka bar bude pametna, pa je ostavi novim generacijama

  • Anonimni

    Beogradu?zar je Beograd nova drzava u nasoj Srbiji?

  • Anonimni

    A sta drugo i ocekivati, da ce nam uz osmeh vratiti kosovo?

  • Americki Alah

    citam da grenel izjavljuje da to nije istina? I sta sad?

  • Americki Alah

    ogroman pritisak i sta? Sta treba da znaci to? Treba da im se zahvali i napusti taj samit ako ima obraza