Britanski ministar za Evropu: Tači dao mnogo novca na lobiranje za promenu granica

Britanski ministar za Evropu Alan Dankan izjavio je da je zadovoljan promenom stava privremenog predsednika prištinskih institucija Hašima Tačija, koji je prošle sedmice rekao da neće biti menjanja granice sa Srbijom, preneli su prištinski mediji.

Rekao je i da je Tači prošle godine potrošio mnogo novca na lobiranje u Londonu i na drugim mestima za promenu granica.

Dankan kaže da je Tačijev pristup o „korekciji granice“, koji je zastupao prošle godine, bio pogrešan.

„Zadovoljan sam što je kosovski predsednik prošle sedmice rekao da se promena granica neće dogoditi“, rekao je Dankan koji je podsetio da je prošle godine Tači „govorio o korekciji granica sa Srbijom, ali to je bio pogrešan pristup“.

Prema njegovim rečima, korekcija granica ili razmena teritorija mogle bi da budu veoma destabilišuće za Balkan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lobiranjepromena granicaTači
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Balkan

    Gospodine Ljubo ja znam da oni nikada nece reci to, i zao mi je sto oni ne citaju nase komentare i zao mi je sto si pomislio da mi te stvari nisu poznate. Mnogo sam mator a dosta radio sa svima njima dok sam radio trgovinu tako da ih dobrano poznajem. Ziveli

  • Balkan

    To kaze Englez a koliko je to novca uslo u kasu Britanske vlade zarad podrske tz. nezavisnoj drzavi Kosovo uprkos postojecoj Rezoluciji 1244, uprkos krsenju postulata UN i Medjunarodnog prava, hajde da cujemo ima li gospodin i tu informaciju. Ziveli

    • Ljuba

      Žao mi je, ali moram da te razočaram. Englezi, Ameri, i druga govna, nikada, i velikim slovima NIKADA, neće reći koliko su uzeli, oteli, i koliko će još uzimati i otimati sa Srpskog Kosova. Pričaju i rade samo ono što njih interesuje i od koga imaju koristi!