Brnabić i Cerar o produbljivanju ekonomske saradnje

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas na marginama bledskog „Strateškog foruma“ u Sloveniji sa premijerom te zemlje Mirom Cerarom, sa kojim se saglasila da je nivo ukupnih odnosa i kvalitet političkog dijaloga na svim nivoima primer uspešne i konstruktivne saradnje u regionu i šire, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednica Vlade istakla je da Srbija Sloveniju vidi kao važnog partnera na daljem putu približavanja članstvu u Evropskoj uniji i zahvalila na konstruktivnoj podršci i stavu Ljubljane o potrebi očuvanja odgovarajuće dinamike otvaranja pregovaračkih poglavlja sa Srbijom, kao i pozitivnom vrednovanju napora Beograda u dijalogu sa Prištinom, navodi se u saopštenju.

Dvoje premijera saglasilo se da su ekonomska saradnja i politička stabilnost neophodni za dalji razvoj regiona Zapadnog Balkana i da sva otvorena pitanja u regionu moraju da se rešavaju kroz dijalog.

Kako se navodi, centralna tema razgovora bila je dalje produbljivanje bilateralne ekonomske saradnje koja ima uzlazni trend.

Brnabić je istakla da je Srbija zainteresovana za razvijanje saradnje kada je reč o zajedničkom nastupu na trećim tržištima, informacionim tehnologijama, infrastrukturnom povezivanju, saobraćaju, energetici, vojno-ekonomskoj saradnji, turizmu, poljoprivredi i zaštiti životne sredine.

Ona je rekla da je Srbija zahvalna slovenačkoj strani na dosadašnjoj pomoći u vezi sa digitalizacijom arhivske gradje i što postoji zainteresovanost da se ta saradnja nastavi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar